SiteMap Checker – kontrola pro váš web

Už se vám to někdy stalo? V klidu si vyděláváte (nebo přesněji váš klient) na webu a tu najednou vám z indexu vypadne několik tisíc (i desítek tisíc) stránek? A vy nevíte proč? Hold, klienti někdy nevědí, co od radosti dělat, když jim to funguje a zapomenou, co jim říkáme. Proto je tu od nás Site(Map) Checker utilitka.

SOFTPAE SiteMap Checker

Klienti někdy skutečně podcení naše rady, nebo se zapomenou raději zeptat, než nějakou změnu na webu provedou a pokud se taková změna uděje třeba na webu o několik tisíc stránek (e-shop a pod.), může to přinést i pěkné bolení hlavy. Nebo třeba výpadek z indexu a nový reindex webu. Protože něco podobného se stalo i našemu klientovi, bylo třeba rychle udělat “velkou analýzu” webu i “indexu” Googlu a tak jsme naprogramovali malou utilitku, která to udělala za nás. Tyto věci se mohou udít i vám a tak vám tuto utilitku dáváme k dispozici.  SiteMap Checker (nebo spíše Site Checker) dělá následovní dvě věci:

  • ze specifikovaného souboru sitemapy projde všechny URL a zkontroluje návratovou hlavičku servru, jestli nějaká změna v šabloně nebo na webu či servru nezpůsobuje odesílaní hlavičky s chybou (404, 500)
  • pokud tak určíte (zaškrtávací pole), zkontroluje ještě, jestli se URL stránky nachází v indexu Googlu

Jak vidíte, je to skutečně velmi jednoduchá utilitka (na první pohled), ale dokáže toho dost hlavně v časech, kdy jde skutečně “do tuhého”. Utilitku si stejně jako v předešlém případe můžete stáhnou na našem app webu: http://apps.softpae.com/. A přejeme vám mnoho štěstí!

PS: Můžete si nás přidat i mezi svůj twitter: http://twitter.com/softpae 😉