Internetové stránky na Slovensku

Dnes som sa musel maximálne rozčúliť, hoci som ináč veľmi kľudný človek. Rozhodol som sa zistiť si ceny áut a kedže ma zaujíma Opel Astra, prirodzene som šiel na stránku Opel.sk. Po dlhom preklikávaní cez neprehľadný web a hľadaní ceny som rezignoval a prešiel na českú stránku Opel.cz. Prekvapenie … rovnako nefunkčná stránka ako tá slovenská. Našťastie som našiel aspoň mapu serveru, kde sa mi potom podarilo nájsť aj na slovenskej stránke dealera v blízkosti môjho bydliska. Voala.

Druhé dejstvo pokračovalo podobne .. čakanie na načítanie divokéj flash animácie a po dlhom čakaní konečne vidím v menu cenník. Kliknem … a otvorí sa stránka Opel.sk. Ďakujem! Práve som sa rozhodol, že najbližší mesiac nechcem o autách ani počuť.

Pritom stačí tak málo – počúvať svojích zákazníkov. Nemám chuť obvolávať 10 dealerov, zisťovať u každého, aké ma CENY, aké poskytuje k tomu servisné SLUŽBY, aké sú MOŽNOSTI kúpy a aká je ich ADRESA. Už stačí len POPIS auta s pár fotkami. Jednoduché. Slová písané veľkými písmenami tvoria celé menu, ktoré potrebujem na www stránke. Nič viac. Žiadné animácie, žiadne klinutia na 10 iných stránok. Prosím, pochopí to niekto?

Negatívnu reklamu práve urobil dvom firmám: Anton Piták

Domovská stránka Opel.sk
Domovská stránka Opel.cz
Domovská stránka AutoTip.sk
Nikdy se nezměníme
Použitelnost webových stránek
Použitelnost a přístupnost webu
Jakob Nielsen on Usability and Web Design