Prečo nepomáhajú vyhľadávače podnikaniu (aj na internete)?

Pri študovaní logov, ktoré si tak nejak sami získavame zo Zoznam.sk sledovaním vyhľadávaných frázi som došiel k zaujímavej myšlienke. Je paradoxné, že mnohé vyhľadávače zatajujú, čo a kedy sa hľadá, ako často apod. Zobrazovanie dennej štatistiky vyhľadávaných frázi by pritom bolo prospešné nielen pre firmy podnikajúce na internete, ale aj pre vyhľadávače.

Vďaka zisteniu, čo aktuálne ľudia vyhľadávajú by mohli firmy aktívnejšie reagovať na dopyt na trhu, a to nielen firmy internetové. To by samozrejme prospelo aj vyhľadávačom, ktoré žijú z toho, že užívatelia vyhľadávajú. Pretože ak firmy budú ponúkať to, čo je hľadané, užívatelia o to viac budú hľadať, čítať reklamy, porovnávať. Je škoda, že mnohé vyhľadávače to ešte nepochopili a mnohé to ani chápať nechcú. Na ich škodu. Aj Google AdWords zo začiatku vyzeral na niečo nudné, bez grafiky, bez vzhľadu. Dnes je to dobre fungujúci stroj.

Autor príspevku: Anton Piták

2 thoughts on “Prečo nepomáhajú vyhľadávače podnikaniu (aj na internete)?”

  1. To rony: Samozrejme, raz za čas vydávajú správy takmer všetky vyhľadávače. Rozdiel medzi úspechom a priemerom je v tom, že niečo nerobíte raz začas. A podobne je to aj s týmito správami.

    Ak by boli napr. týždenné, dokážete včas reagovať na to, že ľudia už začali hľadať “markové modré slony” ako darček na vianoce. Tí, ktorý to už vedia, už zarábaju, zatiaľ čo tým ostatným zostanú oči pre pláč 😉

Comments are closed.