Marketing na Internete podľa Slobodného Fóra (SF).

Na Slovensku sa zvolebnieva a to aj na internete, čo by sa dalo považovať za dobrý signál. Ak si politické strany začínajú uvedomovať sílu a možnosti internetu a dokonca ho použijú na reklamnú kampaň, snáď to je signál, že internet na Slovensku pokročil o ďalší krôčik k informačnej spoločnosti. Po zhliadnutí internetovej reklamy Slobodného fóra (SF) je však jasné, aký malý krôčik to je.

Hneď v úvode spomeniem, že nie som antisympatizant tejto strany a účelom tohto príspevku nie je robiť antireklamu.

Slobodné Fórum vzniklo odlúčením sa tzv. progresívnejších ľudí od vládnucej SDKU a tak mohlo využiť tohto imidžu vo svoj prospech a osloviť širokú skupinu mladých ľudí odchovaných na internete. Pravdepodobne sa o to práve dnes pokúsili, výsledok je však žalostný a len potvrdzuje postoj mnohých firiem, spoločností aj politikov k internetu. Absolútne nepochopenie jeho významu je v tomto prípade viac na škodu, ako úžitok.

Webová stránka kandidáta za SF

Spustená reklamná kampaň, ktorá sa objavila na "mladežníckom" serveri Azet.sk pozostáva z banneru a odkazovanej www stránky. Bežný spôsob, pokiaľ sa nepozrieme na prevedenie celej "reklamnej kampane" z pohľadu internetového marketingu. Celá kampaň je šitá horúcou ihlou a dopúšťa sa mnohých prehreškov – spustenie banerovej reklamnej kampane pred vytvorením cieľových www stránok, nekvalitne prevedený banner či absolútne odfláknutá cieľová www stránka pozostávajúca z jedného obrázku. Z pohľadu textov a ich cieľenia to všetko pokračuje – nič nehovoriaci ani neponúkajúci slogan banneru a absolútne nič nehovoriace prázdne vety na cieľovej stránke, ktoré su vhodné tak maximálne na reklamný pútač niekde za humnami Bratislavy nezachráni ani nekvalitne vyretušovaný usmievavý kandidát na predsedu VUC.

Z pohľadu na cieľovú stránku, ktorá má oslovovať návštevníkov je zrejme, ako si naďalej mnoho ľudí mýli internetové stránky s reklamným pútačom či prospektom používaným ako podpisová kartička na predvolebných mítingoch. A k tomu tvrdeniu, že lepšie by bolo nemať žiadnú než takúto reklamu: SF mi bolo sympatické, no po dnešku sa "zaradili" medzi ostatných do skupiny ľudí, ktorí nechápu, čo robia. Práci česť a s Internetovým marketingom na večné časy 😉

PS: Počkáme si na ďalšie lastovičky od ostatných politických strán.
PS2: Len pre zaujímavosť, vyskúšajte si zobraziť samotný root cieľového www serveru http://www.iceman.sk/szabo/ či http://www.iceman.sk/. Tento počin ťažko nazvať budovaním imidžu.

Autor príspevku: Anton Piták

3 thoughts on “Marketing na Internete podľa Slobodného Fóra (SF).”

  1. Vyzerá to, že niekde nás čítali pomerne skoro, pretože reklamná kampaň bola rýchlo stiahnutá aj s cieľovou stránkou. Nuž, som vážne zvedavý, či si vôbec ešte niektorý politik trúfne na kampaň na internete…. lepšiu kampaň než bol táto.

Comments are closed.