Jak psát firemní dopisy (firemní newsletter)?

Práve vyšiel náš prvý newsletter Chytré ITé a tak Vám prinášame jeho najdôležitejší obsah. Záujemcovia si môžu newsletter zaregistrovať na adrese http://www.softpae.com/softpae-newsletter.html.

Mnoho firem si při tvorbě firemního newslettru či hromadní emailové nabídky neuvědomuje, že nestačí napsat „Laciné tonery“ nebo „Nabídka notebooků“. A už vůbec ne žlutým písmen na modrém pozadí. Přitom pomocí dobře formulovaného newslettru může firma dosáhnout několikanásobně lepší konverzní poměr, než je tomu u www stránek nebo internetové reklamy.

Základní pravidla pro napsání úspěšného dopisu

I když to ne vždy tak vypadá, lidé rádi čtou emaily, ale podobně jako u www stránek, časopisů či televize musí newsletter příjemcovi něco přinášet. Něco, proč by měl číst – zábavu, poučení, dobrou nabídku. Podobně, jako v televizi nebo časopise nestačí zveřejnit jenom ceník, nestačí to ani v emailu s nabídkou. Toto je největší nedorozumění ze strany firem. Jak tedy psát úspěšnější „email s nabídkou"? V stručnosti:

  • Buďte konkrétní, žádné všeobecné ceníky, žádné všeobecné informace. Zacilte dopis (email) na nějakou informaci, akci, nabídněte (zvýrazněte) 3 dobré ceny/produkty a nic víc. V třiceti nabídkách se příjemce ztratí nebo se nedokáže rozhodnout.
  • Zvyšujte důvěru ve vaši firmu. I když příjemce nenakoupí napoprvé, nedejte mu šanci zapomenou a smazat váš email. Poskytněte mu zajímavé informace – porovnání LCD/CRT monitorů, tipy pro usnadnění práce na počítači atd. Buďte při tom věcní a struční.
  • Na grafické úpravě záleží! Email by měl při prvním pohledu poskytnout dostatek informací o svém obsahu, o tom, co od něho m¨že příjemce očekávat.
  • Adresujte email konkrétní osobě, buďte adresní. Pokud neznáte příjemce po jménu, adresujte email podle funkce, oslovte konkrétní osobu, např.: Milý Petře, Vážený IT manažére, Váženy správče sítě apod. Polichoťte obyčejnému technikovi a bude vás milovat.
  • Odesílatel je důležitý! Lidé věří více konkrétní osobě nežli všeobecnému názvu firmy. Jako odesílatele pište např. Anton Piták, SOFTPAE. (Otázky příjemce: kdo je Anton Piták? Co mi chce? Co mi píše? Reakce příjemce: jsem zvědav, kliknu na email a čtu.)
  • Předmět e-mailu je ještě důležitější! Předmět emailu je stejně důležitý jako titulek www stránky. Pokud je nezajímavý, email skončí v koši dříve, než by ho někdo alespoň viděl. Nepište „Výhodná akce“, pište „Nové originální tonery HP v akcii za snížené ceny“.
  • Nabídněte viditelnou možnost odhlásit zasílaní newslettru. Rozzlobený příjemce je horší nežli žádny příjemce.
  • Dejte uživateli (příjemci) možnost měnit údaje o svém kontaktu, formátu přijímaných emailu. Zjišťujte co nejpodrobněji jeho zájmy (zaškrtávací pole „zájmu“).
  • Volte správný čas odesílání. Pondělí, pátek a víkendy jsou ve většině případů nevhodné.
  • Kontrolujte, měřte a měřte. Kontrolujte zobrazení emailu v různých emailových klientech. Pamatujte, HTML emaily mají vyšší účinnost. Kontrolujte průchodnost emailu přes SPAM filtry, měřte zobrazení emailu u příjemce, kliknutí na link atd.
  • (Neposílejte emaily s modrým pozadím a žlutým písmem.)

Tohle jsou v stručnosti nejzákladnější záchytné body, které vám pomůžou napsat lepší „firemní dopis s nabídkou“. Více se dozvíte v naši připravované sérii článků na tému firemních newlsettrů.