Finanční analytici očekávají další zpoždění Windows Vista

    Čtvrteční výroční mítink s finančními analytiky skončil tak jak již někteří analytici očekávali – potvrdilo se jejich podezření, že Vistu čeká další zpoždění. Kevin Johnson, viceprezident divize odpovědné za Vistu sdělil, volně přeloženo, že "až to bude, tak to bude" ("We will ship Windows Vista when it is available").

    Pochválil betu 2 (s více než 2 mil. downloadů) a sdělil, že nyní zapracovávají připomínky. "And at this point in time, there is no data or information that says we are not going to make the November business availability or the January consumer availability. However, we’re going to ship the product when it’s ready, and we’re just going to take it milestone by milestone. So, right now, release candidate 1.0 is the next milestone, and we should expect release candidate 1.0 this quarter" – výrok jistě hodný diplomata o tom, že zatím Microsoft nemá informace o tom že by neměl dodržet listopadový, resp. lednový termín, ale výsledný produkt uvolní teprve až bude připraven. Rick Sherlund z investiční banky Goldman Sachs se však spíše utvrdil v názoru, že Microsoft začne mít výnosy z Visty nejdříve v březnu nebo dubnu 2007 a tedy že termíny dodržené nebudou.

    Microsoft takové zpoždění finančně ustojí – sice za poslední rok skoupil 23 společností za 649 mil. USD, vývoj Visty generuje již 5 let pouze náklady a divize zábavy se svým XBoxem nebo nově s přehrávačem Zune je permanentně ve ztrátě, ale největší firma si to může stále ještě dovolit. Otázka je, jak dlouho si to ještě budou moci dovolit firmy, které s Vistou spojily svůj další růst.

PH

http://www.microsoft.com/msft/speech/FY06/AnalystMtg2006.mspx

http://news.yahoo.com/s/nm/20060728/tc_nm/microsoft_tech_dc;_ylt=AqZZIqiheBzpdsjdD9j1DukHcggF;_ylu=X3oDMTBjMHVqMTQ4BHNlYwN5bnN1YmNhdA

One thought on “Finanční analytici očekávají další zpoždění Windows Vista”

Comments are closed.