Konečne dobrá reklama …

O reklame sa toho píše dosť, existuje niekoľko smerov, ktoré tvrdia, ako robiť reklamu, čo sú jej výsledky apod. Reklama má byť ale hlavne marketingovým nástrojom. Na to sa čoraz viac zabúda. V Unione, zdravotnej poisťovni to ale konečne niekto na Slovensku chytil za správny koniec.

illustračný obrázok: Union - Ide predsa o zdravie.

Reči o reklame nájdete všade dosť, nie je témou tohto spotu rozoberať nové techniky ani nič podobne náučne ako v seriáli o webových stránkach, ich tvorbe a strategii. Dnes si napriek firemnému štýlu blogu dajme niečo stráviteľné. Chcem poukázať na niečo, čo som už dlho nevidel. Teda popravde, na Slovensku som to doteraz skutočne nevidel. Pre mňa bol tento "nový" prístup k reklame ako lúč slnka po 40 dňoch v samotke amerického filmového väzenia.

Predstavte si reklamu, ktorá Vám netlačí 500 SKK do ruky na nejaké vitamíny za to, že zapredáte celú rodinu. Predstavte si reklamu, ktorá nevnucuje, ako máte hneď teraz konať, čo máte kúpiť, aby ste boli IN. Predstavte si skutočnú reklamu. Reklamu, ktorá je zároveň perfektným marketingovým nástrojom. Reklamu, ktorá nemyslí na dnešný, či zajtrajší obrat, ale na ten budúci. Reklama Unionu ma skutočne nadchla.

Dobrá reklama to je! Reklama, ktorá sa Vás nesnaží podplatiť ako lacnú "ženskú", nerobí z Vás malomyseľných či hlupákov. Naopak, veľmi perfektne myslí na budúcnosť … "poradíme Vám, ako byť zdravší" … že je to myšlienka o ničom? Naopak. Ťah hodný veľkého marketingu … "Vy budete zdraví, my nebudeme za Vás toľko platiť lekárom".

Konkurencia sa chytila. Reklama všade, ešte viac reklamy. Akej? Výpredaj lístkov na šumáky s vitamínom C za 500 SKK. Konkurencia hlavne vôbec nepochopila, že zdravie nie je o 500 korunových poukážkach. Dôvere nedôverujem. Absolútne. Robí zo mňa tovar za 500 SKK.

Nie som agent Unionu, ako by sa snáď mohlo zdať. Ani im SOFTPAE nerobí web. Zatiaľ. Ak sú tam takto zrelí ľudia, tak sa možno dostaneme aj k tomu webu. Podstatné je ale niečo iné. Toto je vážne prvá reklama, ktorá vie, čo robí. Tento rok sa ešte u nich nepoistím, ale ak zostanú v tomto "kurze", tak budúci rok som ich.

Čítali ste knihu "Odliš se, nebo zemři!"? … ak nie, prečítajte. Povinné čítanie odborníkov. Aj tých, čo robia s webom. Union sa odlíšil. Tak, ako žiadna iná poisťovňa na Slovensku. Pamätáte si, čím bola odlišná Tatrabanka? Vtedy to bola Banka. Dnes … je to len ďalšia z bánk.

Držím palce Unionu!!! S pozdravom "Na zdravie".

PS: Union Web

8 thoughts on “Konečne dobrá reklama …”

  1. “Držím palce Unionu” – Drzis palce poistovni, ktora ako prva pouzila nekale konkurencne praktiky a dostala za ne pokutu. Mne sa tato poistovna tymto totalne zprotivila a ich kampan mi pripada neeticka.

  2. To Petr: Petr, to nebolo o webe, písal som o reklame v TV, ktorá u nás beží. Ale ani web nie je zlý 😉

    To bomo: Po prečítaní, za čo je vlastne ta pokuta im tie palce stále držím 😉

  3. Dokonale ta zblbli a nemuseli na to pouzit ani 500,-Sk poukazky ! Stal si sa dalsou obetou reklamy !!!

  4. To ale pak reklama splnila prave ten svuj ucel jak se pise v textu. Dyt to je prece poslani reklamy, prilakat lidi. Ze to udela bez 500 korun, jeste lepe.

  5. Ani im SOFTPAE nerobí web. Zatiaľ.

    LOL. No potom co jsemměl tu možnost prohlídnout si některé z vašich “výtvorů” v referencích a viděl jsem ty spackané zdrojáky (mnohdy tabulkové) a nebo velmi divně chovající se CSS layouty, tak si myslím, že ani v dohledné době pro ně žádný web robit skutečně nebudete :))

Comments are closed.