Mirkafaberova.cz – Analýza webu

Před několika měsíci jsme vám nabídli možnost jednoduché analýzy webu zdarma a dnes vám nabízíme odpověď – první analýzu vašeho webu. Přečtěte si, jaké jsou její výsledky a poučte se na chybách, které možná i vám brání vlastnit lepší web.

Zadání:

From: Roman Fáber ( faber@jh.cz)

Prosím o analýzu kvality stránek
www.mirkafaberova.cz

Výsledek:

Dobrý deň,

na úvod ďakujem za Váš záujem o naše služby.

K Vaším web stránkam. Už prvý pohľad do stránok napovedá na mnoho chýb a nedostatkov, ak sú tieto stránky určené ako komerčné, teda ak majú prinášať napr. objednávky. Okrem nekvality kódu je to aj nesprávne pripravené texty. Texty majú informačný charakter, pre čitateľa vyznievajú ako domáca stránka niekoho, kto si doma robí nejaké hobby alebo pre niekoho, kto sa zaujíma o ručné práce s textíliami. Chýba jej obchodný "náboj". Design v tomto prípade nie je najdôležitejší vzhľadom k zaujímavosti obrázkov už realizovaných ručných prác, bolo by ale nutné prepracovať štýl webu a textov. Ak požadujete obchodný charakter webu, čiže ak má web "predávať", získavať objednávky, napíšte texty, ktoré budú predávať, nie ponúkať predaj "ak náhodou niekto chce niečo". Príklad:

Uvádzate:

"CHCETE SI ODE MĚ NĚCO KOUPIT ? Jestli se Vám moje práce líbí a chcete si ji užívat pořád, nebo jestli chcete udělat radost svým přátelům a známým, můžete si výrobky, které jsou na této stránce koupit. …"

Nesprávne formulované slová som zvýraznil.

Obchodný text by mal znieť približne takto:

Nadpis:
Kupte si ozdobnú ručné šitú prikrívku
Text:
Potešte indiánskou, ručne šitou prikrívkou svojich známych, kúpte im naozaj originálny darček. Napíšte Vašu adresu do formulára nižšie, odošlite objednávku a Vašu prikrívku Vám hneď zašleme.

"Akčné" slová som opäť zvýraznil. Text berte len ako "vzor", nie finálne riešenie. Podstatné sú rozdiely vo vyznení textu.

Poznámka: Vyhnite sa slovám ako "chcete", "môžete" … je na ne jednoduchá odpoveď: nechcem, môžem, tak môžem … aj o rok, alebo nikdy. Nikto to osobne nepripustí, ale ľudia majú radšej, keď niekto robí "voľby" za nich a vedie ich k "lepším zajtrajškom". Veďte ich v texte k nákupu.

Závěr

Závěr nechám na vás. Předpokládám, že výše uvedený text je nejlepší nápovědou k pochopení chyb. A z příjemné reakce zadavatele snad jen vypíchnu, že použití editoru DW 8 určitě není nijakou zárukou, že váš web bude kvalitní, nebo alespoň splňovat základní pravidla pro lepší web. Chce to trochu víc, než jen použít kvalitní editor. Ani F1 v rukou obyčejného šoféra nedá ze sebe vše, co s ní možné je.

3 thoughts on “Mirkafaberova.cz – Analýza webu”

Comments are closed.