Optimalizácia www stránok pomáha malým podnikateľom

Mnoho firiem vlastní www stránky, ale často podceňuje ich význam a berú ich len ako nutné zlo. Je to veľký omyl, vďaka ktorého sa na internete stretávame s webovými stránkami narýchlo urobenými vo Worde. Takéto internetové stránky sú skôr na škodu firme, pretože naštrbená dôvera návštevníka – zákazníka sa späť získava veľmi ťažko!

Príklad: Ako som nekúpil bicykel

V letných mesiacoch bežala v známych slovenskýchh rádiach mohutná reklamná kampaň na predajňu bicyklov a samozrejme, hlučne oznámena www adresa. Po načítaní tejto internetovej stránky čakala na návštevníkov www stránka urobená vo Worde. Žiadné informácie o ponúkaných bicykloch, žiadné fotky … len obrovská červeno – žltá zmes niečoho neidentifikovateľného. Tu bicykel nekúpim, ani keby zajtra mali najkrajšiu stránku. už dnes si nepamätám ich www adresu. Len tu pachuť z nepríjemného prekvapenia.

Príklad: Predávali sme len vďaka známosti

Po dlhšom prehováraní si jeden známy dal konečne urobiť www stránky a pridal aj základnú optimalizáciu stránok pre vyhľadávače (to dalo námahy presvedčiť ho!). Stránky sme vytvorili a vystavili, urobili základnú optimalizáciu, linkbuilding a pár registrácii do katalógov a vyhľadávačov. Po mesiaci prišlo prekvapenie.

Kým dovtedy väčšinu klietely tvorili ľudia z okolných dedín a miest a ktorý sa o jeho firme dozvedeli len z počutia či po známosti (na dedinách sa vie o každom podnikateľovi, tak veľa ich nie je) , zrazu mu začali vyzváňať ľudia a prichádzať objednávky z ostatnej časti Slovenka, ale dokonca aj ČR. Obrat stúpol niekoľkonásobne. A jeho veta na našom poslednom stretnutí znela:

Ani ma nenapadlo, že z internetu môže byť toľko objednávok vďaka nejakej optimalizácii www stránok

Kvalitné internetové stránky a optimalizácia www stránok sú jednoznačne prínosom práve pre malých podnikateľov, ktorým pomáhajú pri nízkych nákladoch zasiahnúť veľmi širokú oblasť zákazníkov. Práve pomocou optimalizácie sa na ich stránky dostanú návštevníci, ktorý hľadajú presne to, čo podnikateľ poskytuje a to je najjednoduchšia a vďaka internetu najlacnejšia cesta k novým zákazníkom.

Rada na záver. Nepodceňujte sílu firemných www stránok! Nepodceňujte význam dobrej optimalizácie! Pre malého podnikateľa sú to tie najlepšie marketingové a reklamné nástroje.

Autor príspevku: Anton Piták

2 thoughts on “Optimalizácia www stránok pomáha malým podnikateľom”

  1. Skvelý článok, len tak ďalej! Tento blog som objavil len pred nedávnom a musím uznať že kvalita obsahu je nadštandardná. Konečne kvalitný slovenský blog. Držím palce páni!

    Ale k veci. Často býva obrovský problém presvedčiť klienta že už jednoduchá stránka s kvalitným obsahom, prehľadnou navigáciou a aspoň základnou optimalizáciou je lepším riešením ako celá stránka v šialenom flashi ktorá sa načítava 1-2 minútky. V poslednej dobe mám pocit že všetci chcú aby sa celé stránka hýbali a obrázky na nich ladne vlnili…

  2. Zdravím Patrick a ďakujem za celý tím, snažíme sa a radi by sme aj na slovenskom internete zmenili aspoň niečo.

    Klienti, to je kapitola sama o sebe, a popisované problemy a “nápady” s flashom zažívame aj my. Skúste vysvetliť 370 hotelierom, že ak chcú viac zarábať, nemôžu robiť to alebo hento 🙂 Alebo ďalšiemu zákazníkovi, že nemôže detské oblečenie predávať poloobnaženou ženskou 🙂

Comments are closed.